Hír - 2017 évnyitóvissza

1. Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy ISMÉT az OTK nyerte az MKSZ keretén belül az ÉV LEGEREDMÉNYESEBB EGYESÜLETE 2016 címet, a 2016 évben megtartott két kutyakiállítására tekintettel.

Az MKSZ Alapszabály szerint: „Külön szabályzat szerinti értékelés alapján a tárgyévben legjobb minősítést elért tagegyesület a következő évben jogosult további 2 CAC kiállítást rendezni.

Bár eddig évi két kiállítást rendeztünk, ha folytatódik a sikersorozat, azaz igény van ezekre a rendezvényekre és alkalmas helyet és időpontot is találunk, akkor lehet szó egy harmadik rendezvényről.

Egyelőre a fő probléma, hogy szinte minden hétvégén vannak kutyás események. Mi sem szereznénk más lehetőségeit rontani , azt sem szeretnénk, ha nekünk csökkenne a nevezési létszámunk egy rossz időpont választás miatt, így ami biztos az a 2017 május 6.-i kiállítás.

Nevezési felhívás.
Az Online nevezési felületen 2017 március 15-től lehet nevezni, de regisztrálni bármikor lehet.
Kutyát nevezni úgy lehet, ha belép az online felületre. A felső menüben megjelenik 2 zárt menüpont "Kutyáim" itt tudja felvenni a még fel nem vett kutyáit , "Nevezés" menü alatt a már felvett kutyáit tudja könnyen nevezni az épp aktuális kiállításokra.

Akinek nem sikerül regisztrálni itt jelezze, segítünk : bakonyig@t-online.hu

Ennek a kiállításnak és reméljük, hogy a továbbiaknak is FŐSZPONZORA :

Facebook és webshop oldalukon megtaláljátok termékeiket.

Köszönettel fogadunk más jelentkezőket is akik szponzorálni szeretnék a kiállításainkat.

Az őszi CAC-SPECIAL KLUB kiállítás szeptember 16 vagy 17 .-én várható, még kutatjuk, hogy nincs-e tárgyidőben olyan rendezvény amivel nem szeretnénk ütközni.

Továbbra is szívesen osztozunk a területen kisebb szervezetek rendezvényével egyéni megállapodás alapján .


2. Az Országos Terrier Klub kiemelten foglalkozik az FCI által el nem ismert ebfajtákkal és színváltozatokkal.

Részükre Világ, Európa kiállításokat rendezünk, kiadjuk a Nemzetközi Championátus, címet .

Feltételei: 2 db. OTK CAC cím és 2 db. bármilyen más országban megszerzett CAC, vagy, ha nincs CAC kiállítás csak Klub kiállítás akkor Klubgyőztes cím növendék, nyílt , győztes, vagy munka osztályban.

Az Országos Terrier Klub kiadja az OTK NEMZETKÖZI JUNIOR CHAMPION címet !

Feltételei : 2 db. OTK HPJ cím és 1 db. bármilyen más országban megszerzett FIATAL GYŐZTES , vagy FIATAL KLUBGYŐZTES cím. (Amennyiben kicsúszik a fiatal osztályból 1 OTK CAC felhasználható)

Ez a cím mindenképpen felkerül azon kutyák utódainak származási lapjára, melyeket az OTK-nál törzskönyveznek 2016 szeptember 23-tól.

Cím kiadásának díja: tagoknak 2500 , nem tagoknak 5000 Ft, illetve az ezzel harmonizáló más valuta

Jelenleg ezen el nem ismert ebfajtákkal foglalkozunk megtekintheti a nevezési felhívásban. Az el nem ismert fajták köre egyre bővül.

Szándékunkban áll nemzetközi együttműködést létrehozni ezen fajták vonatkozásában, más országokban működő szervezetekkel, bár nem áll szándékunkban semmilyen „csúcsszervet „ létrehozni. A cél, hogy a szervezetek egymás származási lapjait és kiállítási eredményeit elfogadják.

3. Törzskönyvezés

Beindult az OTK törzskönyvezése, mint a nem elismert, mint az FCI fajták vonatkozásában. Sokan döntöttek úgy, hogy KLUB törzskönyveztetik a kutyáikat.

OTK törzskönyvezés ITT.


4. Tenyésszemle

TENYÉSSZEMLE az FCI által el nem ismert ebfajták és az OTK KLUBTÖRZSKÖNYVET választók részére.

AMERIKAI BULLDOG esetében mindig össze kell kötni valamilyen rendezvénnyel ami kutyakiképző iskolán megvalósítható, mert ennél a fajtánál szükséges a teljesítményvizsgálat.

Követelmény: HD:A,B,C eredmény a tenyészthető! Nincs meghatározva hogy ki végezheti de csak az kis állat ortopédia bizottság által kiadott eredmény elfogatható!

Kezelhetőség és lövés próba: pórázon vezetett kutya ,rövid sétája közben 2 db lövés leadása.
Séta közben ember csoporttal való érintkezés leejtett tárgyért hajoló vagy guggoló ember szaladgáló gyerekek gazdával kezet fogó idegen .
Ösztön próba: 1. A pórázon vezettet kutya rejtekhelyről történő megtámadása 2. Vezetett kutyával és gazdájával szemben támadóan fellépő segéd.

Erre előre kell jelentkezni, hogy kellő létszámú kutya összegyűljön. Jelentkezni lehet: bakonyig@t-online.hu

A küllembírálatot, Jenei Attila végzi.

EGYÉB FCI által el nem ismert fajták-ahol teljesítményvizsgálatra nincs szükség- TENYÉSSZEMLE küllembírálata és FCI által elismert fajták KLUB TENYÉSSZEMLE , vagy „B” törzskönyvre SPECIÁLIS küllembírálata akár kiállításon , akár megbeszélt időpontban más helyen elvégezhető.

Amelyik fajtának kialakult gyakorlat szerint valamely szűrés szükséges, ott a tenyészengedélyhez a szűrési papírok bemutatása is szükséges.

Pl. El nem ismert színű uszkár PRA: A.B. fokozat és Patella 1-2 fokozat tenyészthető.
TENYÉSSZEMLE DÍJA: tagoknak

 

tagoknak

nem tagoknak

Tenyésszemle

4 000 Ft /kutya

8 000 Ft /kutya

„B” törzskönyvezéshez szükséges speciális bírálat díja

4 000 Ft /kutya

8 000 Ft /kutya



Nem tagoknak a kétszerese.  

A tenyészszemle és a speciális bírálat chip ellenőrzést követően történik.


5. OTK TAGSÁG

Fajtától függetlenül mindenkit szeretettel várunk tagnak.

Belépési feltételek ITT: http://otkweb1.extra.hu/index.php/otk-bemutatkozas/bemutatkozas.html

6 Egyéb MKSZ rendezvények: ITT