Hírek

CAC kutyakiállítás és EURÓPA KIÁLLÍTÁS

2016. március 18.

Az MKSZ ORSZÁGOS TERRIER KLUB 2016. május 07.-én (szombat ) 1103 Budapest, Hangár u. 2, Happy Dog Kutyaiskola területén CAC kutyakiállítást rendez minden FCI által elismert és FCI által el nem ismert kutyafajta részére.
EL NEM ISMERT FAJTÁK EURÓPA KIÁLLÍTÁSA
EURÓPA GYŐZTES CÍMEK ( BÉBI ,KÖLYÖK,FIATAL ,FELNŐTT ,VETERÁN nemenként )
A kiállításon a CAC címen kívül az OTK KLUBGYŐZTES cím -nemenként- az alábbi fajtákra kerül kiadásra.

részletek

Parlament eltörölte a törzskönyvezési tilalmat!

2016. március 18.

ÚJRAINDUL AZ FCI ÁLTAL EL NEM ISMERT EBFAJTÁK TÖRZSKÖNYVEZÉSE és AZ FCI ÁLTAL ELISMERT EBFAJTÁK-KIVÉVE MAGYAR FAJTÁK-GENETIKAI NYILVÁNTARTÁSA (KLUBTÖRZSKÖNYVEZÉS).
A Parlament 2016 március 17-én hatályon kívül helyezte az állattenyésztésről szóló 1993 évi CXIV törvény azon rendelkezéseit, amivel 2013 október 01-től a kutyát gazdasági haszonállattá nyilvánították, a civil szervezeteknek megtiltották ebek törzskönyvezését és a rendszert felépítették a Federation Cynologique Internationál (FCI) szabályozására.

részletek

Több mint puszta menhely!

2015. november 18.

A Szent Ferenc Állatotthon és története – Több mint puszta menhely „Nem menhely!” – tiltakozott rendszeresen Merza Henriett, amikor tevékenységéről kérdezték. A menhely szó ugyanis a legtöbb embernek szűk ketrecekben sínylődő, nyomorult ebek hadát idézi. Merza Heni állatotthona azonban más volt már a kezdetekkor is: egy hatalmas, körbekerített tanyán szabadon éldegélt majdnem (sőt, olykor több, mint) 300 kutya az ócsai tájvédelmi körzet homokbuckás akácerdeje közepén. Kicsi és nagy kutyaházak és sok-sok farokcsóváló kutya mindenütt – együtt, egy nagy területen.

részletek

CAC-Derby (2015. október 17.)

2015. október 07.

Magyar Kutyások SZövetsége
Negyed évszázada a magyar kutyásokért
1987-2012
Országos CAC-Derby Kutya Show
2015. október 17. szombat 10 óra
Budapest, Népliget – Strázsa KKI

részletek

Tájékoztató az Országos Terrier Klub 2015. szeptember 20-i rendezvényéről.

2015. szeptember 25.

Az OTK rendezvényén a borús reggeli időjárás ellenére is csaknem teljes létszámmal jelentek meg a kiállításra nevezők. Az időjárás meg is jutalmazta a résztvevőket. Reggel 9-től egészen a rendezvény befejezéséig szelíd napos idő volt, növelve a kiállítás résztvevőinek derűs hangulatát. Ugyan a bírálatok a reggeli eső miatt kicsit csúszva kezdődtek el, azonban folyamatosak voltak, amit nagyban segített a jól előkészített pálya, a rövidre nyírt fű , a jó ringszemélyzet és a rutinos bírák. Ételben, italban nem volt hiány. Egy lángossütő mindjárt a bejáratnál gondoskodott, hogy már a katalógusért és startszámért sorban állók se éhezzenek. Volt kávéárus és a BÜFÉ is jól működött, így étel, üdítő és kávé jutott mindenkinek.

részletek

CAC és Speciál KLUB kiállítás 2015. szeptember 20.

2015. szeptember 17.

A CAC és Speciál KLUB kiállítás 2015. szeptember 20-i kiállításra nevezett kutyák listája. Alább látja a körkiosztást, egyben tájékoztatjuk a résztvevőket, hogy a nevezések visszaigazolása folyamatosan zajlik. Aki szombatig nem kapja kézhez kérjük jelezze.


részletek

Tisztelt Érdeklődő!

2015. július 19.

Köszönjük, hogy felületünket felkereste. Itt a „HIREK” felületen ezentúl tájékozódhat a Magyar Kutyások Szövetsége és tagszervezetei lényeges híreiről, eseményeiről, főképpen a várható rendezvényekről.

részletek
előző123következő