Hírek

Parlament eltörölte a törzskönyvezési tilalmat!

2016. március 18.

ÚJRAINDUL AZ FCI ÁLTAL EL NEM ISMERT EBFAJTÁK TÖRZSKÖNYVEZÉSE és AZ FCI ÁLTAL ELISMERT EBFAJTÁK-KIVÉVE MAGYAR FAJTÁK-GENETIKAI NYILVÁNTARTÁSA (KLUBTÖRZSKÖNYVEZÉS).
A Parlament 2016 március 17-én hatályon kívül helyezte az állattenyésztésről szóló 1993 évi CXIV törvény azon rendelkezéseit, amivel 2013 október 01-től a kutyát gazdasági haszonállattá nyilvánították, a civil szervezeteknek megtiltották ebek törzskönyvezését és a rendszert felépítették a Federation Cynologique Internationál (FCI) szabályozására.

részletek

Több mint puszta menhely!

2015. november 18.

A Szent Ferenc Állatotthon és története – Több mint puszta menhely „Nem menhely!” – tiltakozott rendszeresen Merza Henriett, amikor tevékenységéről kérdezték. A menhely szó ugyanis a legtöbb embernek szűk ketrecekben sínylődő, nyomorult ebek hadát idézi. Merza Heni állatotthona azonban más volt már a kezdetekkor is: egy hatalmas, körbekerített tanyán szabadon éldegélt majdnem (sőt, olykor több, mint) 300 kutya az ócsai tájvédelmi körzet homokbuckás akácerdeje közepén. Kicsi és nagy kutyaházak és sok-sok farokcsóváló kutya mindenütt – együtt, egy nagy területen.

részletek

CAC-Derby (2015. október 17.)

2015. október 07.

Magyar Kutyások SZövetsége
Negyed évszázada a magyar kutyásokért
1987-2012
Országos CAC-Derby Kutya Show
2015. október 17. szombat 10 óra
Budapest, Népliget – Strázsa KKI

részletek

Tájékoztató az Országos Terrier Klub 2015. szeptember 20-i rendezvényéről.

2015. szeptember 25.

Az OTK rendezvényén a borús reggeli időjárás ellenére is csaknem teljes létszámmal jelentek meg a kiállításra nevezők. Az időjárás meg is jutalmazta a résztvevőket. Reggel 9-től egészen a rendezvény befejezéséig szelíd napos idő volt, növelve a kiállítás résztvevőinek derűs hangulatát. Ugyan a bírálatok a reggeli eső miatt kicsit csúszva kezdődtek el, azonban folyamatosak voltak, amit nagyban segített a jól előkészített pálya, a rövidre nyírt fű , a jó ringszemélyzet és a rutinos bírák. Ételben, italban nem volt hiány. Egy lángossütő mindjárt a bejáratnál gondoskodott, hogy már a katalógusért és startszámért sorban állók se éhezzenek. Volt kávéárus és a BÜFÉ is jól működött, így étel, üdítő és kávé jutott mindenkinek.

részletek

CAC és Speciál KLUB kiállítás 2015. szeptember 20.

2015. szeptember 17.

A CAC és Speciál KLUB kiállítás 2015. szeptember 20-i kiállításra nevezett kutyák listája. Alább látja a körkiosztást, egyben tájékoztatjuk a résztvevőket, hogy a nevezések visszaigazolása folyamatosan zajlik. Aki szombatig nem kapja kézhez kérjük jelezze.


részletek

Tisztelt Érdeklődő!

2015. július 19.

Köszönjük, hogy felületünket felkereste. Itt a „HIREK” felületen ezentúl tájékozódhat a Magyar Kutyások Szövetsége és tagszervezetei lényeges híreiről, eseményeiről, főképpen a várható rendezvényekről.

részletek
előző123következő